კურსის აღწერა: კურსი განკუთვლია HORECA სექტორში დასაქმებული ადამიანებისთვის. აღნიშნული სფერო მოიცავს სასტუმროებს, ჰოსტელებს, რესტორნებს, ბარებს, კაფეებს, ღამის კლუბებს და ა.შ. კურსში განხილულია ყველა შესაძლო საფრთხე, შესაბამისი რისკები და კონტროლის მექანიზმები;
რეკომენდირებულია, მსმენელმა თავდაპირველად გაიაროს შრომის უსაფრთხოების პირველადი კურსი (სასტუმროებისა და რესტორნებისთვის) და ამის შემდეგ, გაიღრმავოს ცოდნა ამ კურსის გავლით.
კურსი შეიცავს შემდეგ ქვეთავებს: ხელით მუშაობა/მძიმე ფიზიკური სამუშაო, ფეხის ასრიალება, წამოკვრა და დაცემა, ხელის გაჭრა, ნივთების ვარდნა, სიმაღლიდან ვარდნა, დამწვრობა და დამდუღვრა, თხევადი აირის უსაფრთხოება, სახანძრო უსაფრთხოება, უსაფრთხოების ნიშნები, პირველადი დახმარება, ელექტროობა, ლეგიონელა, წყლის ბოილერი, კაფეს კომპლექტი, ქიმიური უსაფრთხოება, ღამე და ცვლაში მომუშავე თანამშრომლები, სტრესი, სამზარეულო/ მანქანა დანადგარები, ცხიმში შესაწვავი დანადგარი, ორთქლის დანადგარი, გამწოვი ქუდი, გაზქურა და ღუმელი, მიკროტალღური ღუმელი, ცხელი დახლი და კარადა, სლაისელი, სამზარეულოს კომბაინი, მიქსერი, ხორცსაკეპი, დაბალი გაზქურა, ორთქლის ღუმელი, გრილი, თერმოსი, Flambe – ს ლამფა.
საკანონმდებლო მოთხოვნა: საქართველოს ორგანული კანონი ,,შრომის უსაფრთხოების შესახებ’’ გვავალდებულებს დასაქმებულებისთვის შესაბამისი თემატური სწავლების (ტრენინგის) უზრუნველყოფას. ეს კურსი დაგეხმარებათ ჩაუტაროთ კანონით მოთხოვნილი ეს ტრენინგი თქვენს კომპანიაში დასაქმებულ ყველა პირს.